Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с пилешко месо и жълт сос

Фарфале с пилешко месо и жълт сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Фарфале с пилешко месо и жълт сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Искате ли да смаете някого с готварските си умения - елате да ви покажем как се приготвя това ястие"

Необходими Продукти

  • фарфале - 1 опаковка
  • пилешко месо - 2 бр. пилешки гърди
  • лимонов сок - 1 с.л. + 1/4 с.л. лимонова кора
  • чесън - 1 ч.л., пасиран
  • аспержи - 8 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л., краве
  • жълтъци - 2 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • пармезан - 4 с.л., настъргано
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • бекон - 150 г ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се режат на тънки лентички, поръсват се с лимоновия сос, чесънът и лимоновата кора. Оставят се за около 10 мин. на страни, след което се запържват в зехтина. Заедно с тях за няколко минути се запържват аспержите - предварително обелени и почистени.

Добавя се виното, докато се изпари. Прибавят се сметаната, маслото, солта и белият пипер. Пастата се вари според указанията на опаковката.

Жълт сос: Жълтъците се разбиват, добавя се Пармезана. Сосът се прибавя към ястието и внимателно се разбърква. Поръсва се с запържен бекони се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: