Начин на приготвяне
Измиваме и изчистваме чушките от семето.
Изпичаме ги и ги обелваме, след което ги нарязваме на парчета.
Обелваме доматите и ги нарязваме и тях на парчета.
В дълбок съд слагаме доматите и ги варим 10 минути. След това ги пасираме и слагаме нарязаните печени чушки, 3-4 лъжици олио, захарта, черните пиперчета и сол на вкус.
Нарязваме пилешкото месо на средни парчета. Нарязваме и лука на дребно.
В тиган сгорещяваме 4-5 супени лъжици олио и слагаме лука, а след това и месото - да се запържи.
Посоляваме леко. Пържим около 10 минути, след което прехвърляме месото при доматите и чушките.
Разбъркваме добре всичко и оставяме на огъня да къкри още 20-30 минути.
Разбъркваме от време на време.
Накрая прибавяме наситнен магданоз.
Коментари