Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко месо с пикантен фъстъчен сос

Пилешко месо с пикантен фъстъчен сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешко месо с пикантен фъстъчен сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Отсега ви казваме - толкова ще ви хареса, че задължително ще поискате допълнително"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 650 г обезкостени
  • фъстъчено масло - 4 с.л.
  • пилешки бульон - 300 мл
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 бр. средно голяма глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • куркума - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - по желание, опитайте, преди да посолите тъй като готовия пилешки бульон е солен и не се налага допълнително сол
  • бял ориз - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно, чушката - на малки кубчета.

Загрейте една супена лъжица зехтин и запържете нарязаната чушка, докато поомекне. Добавете лука и чесън и разбъркайте добре. Пържете още 4-5 мин.

Междувременно нарежете пилешкото месо на големи кубчета.

Извадете запържените зеленчуци и добавете другата супена лъжица зехтин. Добавете пилешкото и пържете около 10 минути, като го обръщате от време на време.

Смесете всички подправки.

В малка касерола сипете фъстъченото масло, бульона и подправките. Разбъркайте добре. Оставете соса да къкри около 5 мин. Върнете зеленчуците при пилето.

В огнеупорен съд сипете пилето със зеленчуците. Залейте ги с фъстъчения сос. Печете на 180 градуса за около 30 мин. По желание сервирайте с бял ориз.

Пилешкото месо с пикантен фъстъчен сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Reneta Petrova
Reneta Petrova
Малко безсолна ми стана, но това е нормално вкъщи. Ще му отива и сусам. Благодаря за хубавата рецепта.
30.06.2018 13:14
1
Я. П.
Я. П.
Ястието е страхотно, има типичен азиатски вкус и много наподобява сосовете, които се продават за тайландско. Аз лично сложих малко от лютия червен пипер, но добавих и малко млян джинджифил. Спокойно може да се експериментира и с кокосово мляко или сметана, ако някой иска да убие силния пикантен вкус. А фъстъченото масло дава усещането, че е готвено с шамфъстък :)
11.05.2018 13:42
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ястието е много пикантно и ароматно!Комбинацията от толкова разнообразни подправки създава приятен вкус
17.07.2016 11:49
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотно е,вероятно вкуса е интересен с тези подправки и фъстъченото масло,непременно ще го опитам :)
16.07.2016 16:40
1
1
Покажи всички подкоментари