Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на дребно, чушката - на малки кубчета.
Загрейте една супена лъжица зехтин и запържете нарязаната чушка, докато поомекне. Добавете лука и чесън и разбъркайте добре. Пържете още 4-5 мин.
Междувременно нарежете пилешкото месо на големи кубчета.
Извадете запържените зеленчуци и добавете другата супена лъжица зехтин. Добавете пилешкото и пържете около 10 минути, като го обръщате от време на време.
Смесете всички подправки.
В малка касерола сипете фъстъченото масло, бульона и подправките. Разбъркайте добре. Оставете соса да къкри около 5 мин. Върнете зеленчуците при пилето.
В огнеупорен съд сипете пилето със зеленчуците. Залейте ги с фъстъчения сос. Печете на 180 градуса за около 30 мин. По желание сервирайте с бял ориз.
Пилешкото месо с пикантен фъстъчен сос е готово.
Коментари