Начин на приготвяне
Пилешкото се полива с маринатата и се оставя да се маринова в хладилника за няколко часа. Когато е готово се пече на грил, скара или на котлона в тиган.
За соса се натрошава бялото сирене, а топеното се нарязва на малки парченца и като се разбъркат се слагат с дълбок тиган или касерола на котлона.
Температурата на готвене е много важна - не трябва да е твърде висока.
Бърка се непрекъснато и когато се разтопят и сместа от сирена стане еднородна се добавя сметаната - постепенно.
Бърка се до пълна готовност и след това със соса се заливат пържолите.
За соса не се използват никакви подправки, понеже сирената носят своята собствена особена нотка и имат характерен вкус, но това не изключва използването на подправки в марината или при аранжирането на чинията.
Може да се експериментира с различен вид сирена!
Маринованото пилешко месо в сос със сирена е много вкусно!
Коментари