Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Сос за риба с хрян

Сос за риба с хрян

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сос за риба с хрян2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Каквато и риба да приготвите - ние знаем точния сос за нея - този с хрян"

Необходими Продукти

  • хрян - 450 г
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 400 мл
  • захар - 30 г
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хрянът се измива, обелва се и се настъргва на ситно ренде. Залива се с вряла вода и се оставя да изстине. След това излишната вода се изцежда, добавят се оцетът, солта и захарта.

Разбърква се и се поставя в стъклени буркани. Затварят се добре и се оставят да престоят 2-3 дни. Съхранява се в хладилник. Сосът е подходящ за варена риба и ястия от субпродукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: