Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско месо със сос от хрян и горчица

Свинско месо със сос от хрян и горчица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско месо със сос от хрян и горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • свинско месо - от корема 600 гр.
  • хрян - корени 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • оцет
  • захар
  • горчица - 20 гр.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното месо се нарязва на парченца, посолява се леко и се оставя 5-6 минути, след което се задушава 6 минути, залива се постепенно с гореща вода и се вари на тих огън до омекване.

Към соса от варенето на месото се прибавят хрянът и ябълките, настъргани на ренде, горчицата и подправките.

Посолява се на вкус и се вари още 3-4 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: