Негърче без яйца

АдреанаАдреанаНовак11
25/03/2014
"Рецепта за класическия сладкиш Негърче, което се приготвя без яйца, като се запазва страхотният вкус и аромат на оригинала "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 389
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме брашното, 2-те ч.ч захар и 2-4 с.л. какао в дълбока купа до получаване на шоколадова пудра. Прибавяме към тях млякото, разбито със содата и олиото и разбъркваме добре.

Получава се гъста кафява смес, която разстиламе в предварително намазнена и набрашнена тава. Печем в предварително загрята фурна на около 200-220 градуса.

Когато изстине, сладкишът се разрязва. В касерола на водна баня се прави шоколадов топинг от останалото какао, пакетчето краве масло и захар на вкус.

Заливаме студеното негърче с горещия шоколадов топинг и го оставаме да изстине. По желание може да бъде поръсен със кокос, захарни пръчици или ядки.

Бон Апети! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Татяна Христова
Татяна Христова
15.06.2015 13:29
Получи ми се чудесно, само глазурата я замених с разтопен шоколад. Правя го за 3 път вече и не остава.
2
2
Ivanka
Ivanka
28.01.2015 15:48
Изпробвах го, но брашното дойде в повече. Някъде около 600 гр. мисля, че че е достатъчно.
2
2
далиа
далиа
28.10.2014 21:05
в момента го правя като изненада за децата. рецептата е много лесна и достъпна
1
0