Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Осолена скумрия в саламура

Осолена скумрия в саламура

Осолена скумрия в саламура
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Осолена скумрия в саламура като тази става любима рецепта, която винаги приготвяте с охота."

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • вода - 500 мл
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - 6 зрънца
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сухи люти чушки - 1 бр. пожелание
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата за саламурата се кипва и в нея се слагат всички продукти - сол, захар и подправки - без рибата и лука.

Предварително почистената риба се нарязва на шайби и реди в буркан заедно с нарязаният лук.

Скумрията се залива с вече охладената саламура, като в буркана се наливат и две супени лъжици олио.

Бурканът се оставя на хладно, а след три дена маринованата риба е готова за консумация.

Съхранява се в хладилник осолена скумрия в саламура.

Вижте още как се филетира скумрия, както и как да осолим правилно скумрия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: