Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Морковена торта с крема сирене и пудинг

Морковена торта с крема сирене и пудинг

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Морковена торта с крема сирене и пудинг6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10
"Страхотна и много сочна морковена торта с орехова поръска за разкош"

Необходими Продукти

  • моркови - 200 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • ванилова захар - 1 бр. (10 г)
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • за крема
  • крема сирене - 200 г (обикновено)
  • прясно мляко - 80 мл за разбиване на сиренето
  • прясно мляко - 500 мл
  • пудинг за чийзкейк - на доктор Йоткер с бял шоколад (80 г)
  • захар - 100 г
  • орехи - за декорация
  • трохи - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбих яйцата със захарта и към тях прибавих настъргани на средно ренде моркови. Следва бакпулвер, ванилия, олио и брашно.

Полученото тесто разделих в три тавички с диаметър 20 см, предварително намазани с олио и посипани с брашно.

Пека ги на 180 градуса до готовност - до суха клечка. Можете да изпечете и един блат, който да разделите след това. Аз предпочитам така - с три блата.

Изпечените платки охлаждам и изваждам. Трохите от тавичките натрошавам за декорация.

За крема сварявам пудинга по указание на пакета - смесват се пудинг и захар, добавя се млякото и се вари на слаб огън.

Крема сиренето се разбива с малко прясно мляко и след като първият крем се охлади, смесвам двата крема.

Сглобявам морковената торта, като поставям първия блат и мажа с крем, слагам втория и отново крем, третия и цялото количество крем, намазва се тортата и отстрани.

Добавих и орехови ядки за декорация.

Морковената торта с крема сирене и пудинг е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: