Начин на приготвяне
Първо разбих яйцата със захарта и към тях прибавих настъргани на средно ренде моркови. Следва бакпулвер, ванилия, олио и брашно.
Полученото тесто разделих в три тавички с диаметър 20 см, предварително намазани с олио и посипани с брашно.
Пека ги на 180 градуса до готовност - до суха клечка. Можете да изпечете и един блат, който да разделите след това. Аз предпочитам така - с три блата.
Изпечените платки охлаждам и изваждам. Трохите от тавичките натрошавам за декорация.
За крема сварявам пудинга по указание на пакета - смесват се пудинг и захар, добавя се млякото и се вари на слаб огън.
Крема сиренето се разбива с малко прясно мляко и след като първият крем се охлади, смесвам двата крема.
Сглобявам морковената торта, като поставям първия блат и мажа с крем, слагам втория и отново крем, третия и цялото количество крем, намазва се тортата и отстрани.
Добавих и орехови ядки за декорация.
Морковената торта с крема сирене и пудинг е готова.