Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с пълнозърнесто брашно, тиква и стафиди

Кекс с пълнозърнесто брашно, тиква и стафиди

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Кекс с пълнозърнесто брашно, тиква и стафиди
Снимка: AneliaStefanova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Ароматен и нежен кекс с пюре от тиква Опитайте и ще се убедите колко е вкусен"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • пюре от тиква - 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер на пухкав крем.

Към разбитите яйца се прибавят пюрето от тиква, стафидите и бакпулвера.

Следват водата, брашното и канелата. След добавянето на всяка съставка сместа се разбива с миксер.

Най-накрая се добавя олиото.

Кексовата смес се слага в силиконова форма или в намаслена и набрашнена форма за кекс.

Пече се на 180 градуса, на горен и долен реотан, докато кексът придобие приятен златист цвят.

Кексът с пълнозърнесто брашно, тиква и стафиди е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: