Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с пълнозърнесто брашно, спанак и сирене

Солен кекс с пълнозърнесто брашно, спанак и сирене

Солен кекс с пълнозърнесто брашно, спанак и сирене
Снимка: Цветомира Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Свеж и ароматен солен кекс, перфектен за всяко време и за всякакъв повод"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 1 кофичка 370 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 1 и 1/2 ч. ч
  • спанак - 300 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • сирене - 150 г козе
  • сирене - 100 г Гауда
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбих яйцата с миксер, след което добавих олиото.

Към тях прибавих заквасената сметана. Отново разбих с миксер. Содата угасих в киселото мляко и сипах при другите продукти. Добавих на части брашното, черния пипер и кимиона, като бърках с дървена лъжица.

Спанака и лука нарязах на ситно и прибавих към сместа. Обърквах добре. Накрая сложих натрошеното козе сирене и нарязаното на дребно сирене Гауда.

Пак обърках хубаво.

Така приготвената кексова смес сипах в намазнена и набрашнена форма. Пекох на 180 градуса за около 55 минути. Проверих с клечка.

Готовия солен кекс оставих за 10-15 минути в изключена фурна. После отворих фурната и оставих да се охлади напълно. Обърнах в поднос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: