Начин на приготвяне
С телена бъркалка разбъркваме старателно няколко минути яйцата в голяма купа. Сипваме кафявата захар и ги оставяме разбъркани, за да се разтвори (ако има бучки ги разтрошаваме).
Обелваме и нарязваме ябълките на кубченца. Добавяме ги заедно с канелата, ванилията и шарлана. По желание можем да разнообразим вкусния ябълков сладкиш с шепа натрошени ядки. Равномерно разбъркваме всичко с пълнозърнесто брашно до хомогенност.
Сипваме сместа в тавичка с размер около 25 см диаметъра, която сме намазали с шарлан и напудрили с пълнозърнесто брашно. Слагаме да се пече на 180-200 градуса за около 25-30 минутки.
След като е готов, нарязваме сладкиша на 6-8 парчета, и поднасяме напълно изстинал и поръсен с пудра захар (с помощта на сито или фина цедка).
Още по-вкусен става, ако поднесем нашия кекс с пълнозърнесто брашно и ябълки заедно с чаша прясно приготвено смути от ябълки!