Супа от гъби кладница

БилянаБилянаНовак
31/03/2014
"Гъбена супичка за душата "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 166
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно гъбите кладница. Отстранете жилавото пънче в основата им и ги нарежете на ленти. Задушете нарязаните гъби в сгорещеното масло в продължение на 10-15 минути.

Когато гъбите омекнат, добавете нарязаните на малки кубчета картофи, ситно нарязания лук и задушавайте още 15 минути на тих огън. Поръсете продуктите с червения пипер, поръсете с брашното и запържете за кратко. Залейте с 4 ч.ч. гореща вода и сол, разбъркайте добре и кипнете.

Супата се вари 20 минути на тих огън, добавя се фидето и се вари още 10 минути. Свалете от огъня, поръсете със ситно нарязан магданоз и черен пипер. Застройте с кисело мляко и поднесете.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар