Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Супа с кладница и бекон

Супа с кладница и бекон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Супа с кладница и бекон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
10/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Всички сте чували за супа с кладница, ама опитвали ли сте да добавите и бекон - вълшебно вкусна става"

Необходими Продукти

  • кладница - 300 г
  • бекон - 150 г (или панчета)
  • лук - 1/2 глава
  • пресен чесън - 2 стръка
  • домати - 2 бр. средни
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 25 г
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • месен бульон - 500 мл
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен или сушен
  • фиде - 2 шепи
  • Застройка
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на много ситно лука или го смелете в блендер. Почистете и нарежете на кръгчета пресния чесън, а доматите обелете и настържете. Почистете и нарежете и гъбите кладница, като отстраняване малкото пънче, тъй като е по- жилаво. Нарежете и тях на ситно.

Загрейте олиото и маслото и в тях задушете първо лука и чесъна, а когато омекнат добавете бекона или панчета, нарязан на дребно. След минутка сложете гъбите, сол и пипер на вкус и гответе 4-5 минути при периодично разбъркване на умерен огън.

Прибавете доматите, разбъркайте за минута-две да се запържат и те и след това налейте двата вида бульон. Варете на слаб до умерен огън 25-30 минути и си доливайте бульон или вода, тъй като нивото на течността ще се редуцира. Към края на варенето сложете и фидето и го гответе толкова минути, колкото е указано на пакета. Аз харесвам дебелото фиде за тази супа.

Изключете котлона и дръпнете тенджерката като я оставите за няколко минутки да спадне температурата ѝ.

Разбийте продуктите за застройката и към нея налейте един черпак от топлия бульон, разбъркайте и сложете втори и трети чирпак. След това върнете всичко обратно в тенджерата и разбъркайте.

Поднесете супата с кладница и бекон гореща и поръсена със пресен или сушен магданоз. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: