Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Яйчен пудинг Ванилия

Яйчен пудинг Ванилия

Яйчен пудинг Ванилия
Снимка: Михаил Тодев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Кой каза пудинг? Това е рецептата за най-вкусният"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • жълтъци - 4 бр. (80 г)
  • захар - 70 г
  • царевично нишесте - 30 г
  • ванилия - 2 бр прахчета (по 0.2 г) или 2 капки
  • сметана - 200 мл 30%
  • пудра захар - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте охладената в хладилник сметана с пудрата захар до кремообразна смес и оставете настрани.

Разбийте жълтъците в млякото, добавете захарта, нишестето и ванилията и постовете на котлона на среден огън.

Бъркайте непрекъснато до сгъстяване и образуване на мехурчета.

Варете при непрекъснато бъркане половин минута и свалете от огъня.

Покрийте ваниловия пудинг със стреч фолио в контакт и охладете.

Към яйчния крем добавете битата сметана и разбийте с миксер до хомогенизиране.

Разсипете в купички и охладете яйчен пудинг Ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: