Начин на приготвяне
За крема разтворете пакетите пудинг в 100 мл прясно мляко. Останалото мляко налейте в тенджера и поставете на слаб огън да заври заедно със захарта.
След като заври, при непрекъснато бъркане добавете разтворения пудинг и варите до сгъстяване. Отстранете от огъня и оставете да се охлади, като периодично разбърквате.
За тестото разбийте яйцата с захарта с миксер на пухкав крем. Добавете прясното мляко, олиото, какаото и разбъркайте. Добавете пресятото и смесено брашно с бакпулвера и разбъркайте добре.
В правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, разпределете какаовата смес, разпределете охладения пудинг с лъжица 1х1 в него и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за 40 минути до готовност.
През това време разбийте сметаната с пудрата захар и ванилиите на крем.
Извадете крем питата и 15 минути оставете да се поохлади. Разпределете сметановия крем отгоре равномерно. Оставете сладкиша да се охлади напълно, нарежете на квадрати и сервирайте.
Сочният сладкиш с пудинг ванилия е много вкусен.