Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Свинско с картофи и моркови в мултикукър

Свинско с картофи и моркови в мултикукър

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
14/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Свинско с картофи и моркови е любима гозба от стария тефтер - идеално си пасва с домашна туршия"

Необходими Продукти

  • олио - 2 с.л.
  • свинско месо - 1 кг
  • картофи - 5 бр. средни
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 2 бр. средни
  • универсална подправка - 1 с.л. домашна
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това свинско с картофи си измиваме добре месото и го нарязваме на порции.

Праза също почистваме и него нарязваме на ситно.

Картофите обелваме, а морковите почистваме и отново нарязваме.

Слагаме праза и олиото в съда за готвене.

Нагласяме уреда на MЕNU бутона, избираме FRY програма, която е за пържене.

След това натискаме COOKING TIME и задаваме време за готвене, което е 10 минути.

Отново натискаме START и оставяме, като разбъркваме от време на време.

След 5 минути добавяме нарязаните моркови, месото и универсалната домашна подправка.

Избираме програма STEF и задаваме време 35 минути, като затваряме капака и натискаме START.

По средата на програмата отваряме, добавяме си картофите, чубрицата и затваряме отново свинското задушено.

Когато готвенето свърши, уредът автоматично преминава в режим KEEP WARM и в този момент оставяме на тази програма още 30 минути.

Когато преминат тези 30 минути, изключваме уреда от контакта и сервираме вкусното ястие свинско с картофи и моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Обърках всички продукти с подправките и сложих да се готвят 20 минути на програма месо.Водата трябва да покрива половината продукти.Стана супер-месото беше крехко.
07.08.2023 22:58