Начин на приготвяне
За тези домашни суджуци смиламе си месата с машинка за кайма.
Поставяме го в дълбок съд.
Всички подправки, които са написани по-горе ги добавяме, както си изсипваме и виното.
Всичко това разбъркваме много добре и прибираме в хладилника за 24 часа.
Прибавянето на червеното вино сполучливо действа като антиоксидант, консервант и овкусител.
След като са преминали тези 24 часа, трябва да предизвикаме някаква ферментация и затова слагаме киселото мляко и 2 супени лъжички захар.
Отново разбъркваме много добре и този път оставяме за 10-15 часа на стайна температура.
Идва моментът, когато започваме да пълним червата за апетитните суджуци.
Напълваме цялата кайма в червата и оставяме да се сушат.
Може да ги преточите с точилка на 1-2 пъти.
Непременно опитайте тези домашни суджуци с червено вино...Сгряващата напитка за тях е ясна.