Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Суджук»Домашни суджуци с червено вино

Домашни суджуци с червено вино

Домашни суджуци с червено вино
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
20
"Непременно опитайте тези домашни суджуци с червено вино...Сгряващата напитка за тях е ясна."

Необходими Продукти

  • телешко месо - 5 кг
  • свински гърди - 3 кг без кост
  • свинска плешка - 2 кг
  • сланина - 300 г ако е сухо месото
  • червено вино - 2 л сухо
  • чесън - 2 глави
  • червен пипер - 40 г сладък
  • кориандър - 30 г
  • черен пипер - 30 г
  • кимион - 40 г
  • чубрица - 20 г
  • кисело мляко - 200 г
  • захар - 2 ч.л.
  • готварска сол - 200 г
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези домашни суджуци смиламе си месата с машинка за кайма.

Поставяме го в дълбок съд.

Всички подправки, които са написани по-горе ги добавяме, както си изсипваме и виното.

Всичко това разбъркваме много добре и прибираме в хладилника за 24 часа.

Прибавянето на червеното вино сполучливо действа като антиоксидант, консервант и овкусител.

След като са преминали тези 24 часа, трябва да предизвикаме някаква ферментация и затова слагаме киселото мляко и 2 супени лъжички захар.

Отново разбъркваме много добре и този път оставяме за 10-15 часа на стайна температура.

Идва моментът, когато започваме да пълним червата за апетитните суджуци.

Напълваме цялата кайма в червата и оставяме да се сушат.

Може да ги преточите с точилка на 1-2 пъти.

Непременно опитайте тези домашни суджуци с червено вино...Сгряващата напитка за тях е ясна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: