Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Домашни виненки с червено вино

Домашни виненки с червено вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Домашни виненки с червено вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Виненки за всички, които искат да си припомнят вкусните моменти от миналото"

Необходими Продукти

  • брашно - 380 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 5 с.л.
  • червено вино - 250 мл
  • олио - 120 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с бакпулвера и захарта. Добавя се виното и олиото и се разбърква с вилица, а след това тестото се меси с ръце, докато не придобие красив розов цвят и не стане достатъчно меко.

От тестото се правят малки топчета, които се разплескват и се редят в тава, постлана с хартия за печене.

Пекат се 25 минути на 180 градуса. Вадят се от фурната, оставят се да изстинат и станат хрупкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много искам да видя снимката на тези сладки по описание малките топчета се разплескват що за оформяне е сплескват или разплескват явно нямам фантазия щом не мога да разбера с каква форма ще са Съвет- първо мислете после пишете !
26.03.2016 18:51
1
1