Начин на приготвяне
Наближава Коледа и днес започнах да пека коледни сладки! Реших да експериментирам и си направих едни невероятни вкусни, ароматни и топящи се в устата дребни сладки щоленчета!
Меката мас и захарта разбих добре с вилица, добавих яйцето, нарязаните плодове и шоколад, следва брашното с бакпулвера. Месих малко, докато спря да лепне тестото, около три минути. Оформих топчета колкото орех и подредих всички сладки в тава с хартия за печене.
Пекох до бледо розово на 170 градуса, около 15-20 мин. Горещите немски сладки овалях в пудра захар! Естествено пробвах ги веднага, след като изстинаха.
Много ароматни и топящи се в устата, истинска наслада за сетивата с вкус на щолен! Горещо препоръчвам да си ги приготвите. Прибрах сладките в кутия с капак и ще се опитам да опазя следващите дни!
Бъдете здрави!