Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Ориз на фурна със свинско и зеленчуци

Ориз на фурна със свинско и зеленчуци

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Ориз на фурна със свинско и зеленчуци
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ориз на фурна със свинско и зеленчуци - вкусна класика, която никога не омръзва."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г плешка или др.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • ориз - 1 ч.ч.
  • копър - 1 ч.л пресен
  • чубрица - 1/2 ч.л
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го накиснете във вода. Свинското месо нарежете на кубчета, измийте и сварете за 30 минути в подсолена вода, след което отцедете останалият бульон в купа.

Прибавете олиото и нарязаните на дребно лук, чушка и морков. Запържва се около 5-6 мин., и се прибавя червения пипер, веднага след което и ориза.

Долива се една чаша вода от отцедения бульон на месото, прибавят се доматите и подправките.

Изсипете в тавичка и долейте още 2 чаши вода, запечете в загрята фурна за около 40 мин. до готовност на ориза със свинско.

Ориз на фурна със свинско и зеленчуци - вкусна класика, която никога не омръзва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: