Начин на приготвяне
Ако се използва сух нахут, от предната вечер се накисва ½ ч.ч. от него и предварително се сварява на другия ден.
Сварява се пастата в подсолена вода. Киноата се измива и се сварява в 1 ч.ч. вода. След завирането се изключва котлонът, а киноата се оставя върху него, захлупена, и се отмерват 15 минути, след което трябва да е поела всичката вода и да е готова.
През това време в дълбока купа се изсипва нахутът. Доматът, краставицата и чушката се нарязват на кубчета.
Спанакът се измива и нарязва. Маслините също се нарязват, ако са цели. Всичко се прибавя към нахута в купата, също и отцедената паста, киноата и моцарелата.
Салатата с паста се овкусява с малко олио или зехтин, сол и черен пипер на вкус и пестото.
Разбърква се добре салата с паста и песто.