Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста копринени кърпички със спаначено песто

Паста копринени кърпички със спаначено песто

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Паста копринени кърпички със спаначено песто
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За пастата
  • брашно - 250 г бяло
  • яйца - бр.
  • жълтъци - 3 броя
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За спаначеното песто
  • спанак - 400 г листа пресен без дръжки
  • босилек - 10 - 15 бр. листа пресен
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • кедрови ядки - 40 г
  • зехтин - 100 мл
  • морска сол - 10 г
  • пармезан - 80 г пресно настърган + малко за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се приготвя, като се сипе брашното на плот. Прави се кладенче в него и се сипват яйцето, жълтъците, солта и половината зехтин. Разбърква се с вилица. Може да се добави съвсем малко вода.

Омесва се тесто. Добавя се и другата лъжица зехтин. Така омесеното еластично тесто се оформя на топка и се слага в купа. Покрива се с домакинско фолио и се оставя да почине 20-30 мин.

Приготвя се пестото. В голямо хаванче се слагат листата спанак, листата босилек, кедровите ядки, скилидките чесън и посолете. Счукват се по получаване на паста. Добавя се зехтинът на тънка струйка, като се разбърква непрекъснато. Добавя се пармезанът.

Тестото се разделя на четири парчета и всяко се разточва с точилка или машина за паста с дебелина 1 мм. Накъсва се на квадрати 15 х 15 см. Кърпичките се пускат в голяма тенджера с подсолена вряща вода за 3 минути максимум.

Сипва се спаначеното песто в тиган и се добавя малко от водата, в която ври пастата. Разбърква се, докато се загрее. Добавя се пастата при пестото и се бърка внимателно.

Пастата се сервира поръсена с пармезан и няколко листа босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: