Винени пурички с локум

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Винени пурички с локум
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40
"Винени пурички с локум - раз-кош-ни!!! Ретро сладки за коледната ви трапеза"

Необходими Продукти

  • олио - 400 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 15 г
  • брашно - около 700 г
  • локум - 1 кутийка
  • ванилова пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всяко парче локум на 6 части по дължината и оставете настрани.

В купа смесете олиото, виното и ванилията.

Отделно пресейте брашното и прибавете бакпулвера в него, разбъркайте. Замесете тесто и разточете на кора с дебелина 0.5 см.

Нарежете тестото за пуричките на квадрати - малко по големи от дължината на парченце локум.

Във началото на всеки квадрат поставете парченце локум и навийте на пуричка, като се стремите да запечатате добре, за да не се излезе плънката по време на печене.

Подредете пуричките на разстояние една от друга в тава, постлана с хартия за печене.

Поставете тавата с локумките в предварително нагрята на 180 °C фурна и печете до лек златист цвят, не препичайте!

Още горещи, оваляйте винени пурички с локум във ваниловата пудра захар, подредете в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: