Начин на приготвяне
В топлата вода се разбърква сухата мая с лъжица захар и 2 с.л. брашно.Оставя се да шупне, сипваме в брашното.
Добавя се разтопена мас, останалата захар, олио, ванилия, кора от лимон, жълтък и щипка сол. С вилица се разбърква на гъста каша, а с брашното се замесва меко тесто да не лепне, оставяме за 10 минути докато се нарежат парченца локум.
Разделя се на две части тестото. Първата се точи на правоъгълник и нарязваме на по-малки правоъгълници. Поставя се дълго парче локум, навиваме на пуричка, нареждаме в тава върху хартия за печене.
Втората част от тестото се точи на малка кръгла кора, нарязва се на 8 триъгълника, а в широката част се поставя локум. Навиват се пурички и нареждаме и тях.
Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 15 минути до леко златисто. Изваждат се и поръсваме обилно с пудра захар.
По-вкусни пурички не съм опитвала. Чудесни за кафе или за почерпка!