Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Пурички»Пурички с орехова плънка и локум

Пурички с орехова плънка и локум

Пурички с орехова плънка и локум
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
16/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Пушенето на пури сериозно вреди на здравето, но от тези сладки пурички може да хапвате, колкото ви се иска - ние ви позволяваме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 - 12 бр. триъгълни (турски)
  • локум - 1 кутия (100 - 150 г)
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • кисело мляко - ½ ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонови корички
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата, прибавете киселото мляко със содата, счуканите на дребно орехи и разбъркайте.

Прибавете брашното, канелата, настърганите лимонови корички и захарта. Бъркайте до хомогенна смес.

Нарежете локума на малки кубчета. Върху всеки триъгълник сложете от плънката и парченца локум.

Навийте на пурички, намажете отгоре с масло и изпечете до златисто.

Още топли пуричките се поръсват с пудра захар.

Пуричките с орехова плънка и локум са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Получили са се много добре, браво страхотни са.
30.04.2016 23:57
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Страхотни са!Така с готови кори се правят по лесно.
27.04.2016 20:07
1