Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с кайма и сос Бешамел

Банички с кайма и сос Бешамел

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Банички с кайма и сос Бешамел
Снимка: Мария Симова
1 / 3
22/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Обзалагаме се, че не сте опитвали по-вкусни банички от тези"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • кайма - 250 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • за соса
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с Бешамела, запържете брашното в разтопеното масло, при непрекъснато бъркане, до златист цвят. Постепенно налейте прясното мляко, бъркайте, докато сосът се сгъсти.

В тиган запържете лука до омекване, прибавете нарязаните гъби и каймата. Пържите, докато сместа остане на мазнина.

Вземете два листа заедно от корите, намажете с олио и поръсете с 2-3 с.л. от Бешамела. Поръсете и 2-3 с.л. от плънката, навийте на руло, а после и на охлюв.

Така, процедирате със всичките кори и подредете оформените банички охлювчета в намазана с олио тава. Намажете баничките с останалия сос и печете на 180 градуса в предварително нагрята фурна, до златист загар.

Банички с кайма и сос Бешамел хапнете, докато са още топлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: