Начин на приготвяне
Започнете с Бешамела, запържете брашното в разтопеното масло, при непрекъснато бъркане, до златист цвят. Постепенно налейте прясното мляко, бъркайте, докато сосът се сгъсти.
В тиган запържете лука до омекване, прибавете нарязаните гъби и каймата. Пържите, докато сместа остане на мазнина.
Вземете два листа заедно от корите, намажете с олио и поръсете с 2-3 с.л. от Бешамела. Поръсете и 2-3 с.л. от плънката, навийте на руло, а после и на охлюв.
Така, процедирате със всичките кори и подредете оформените банички охлювчета в намазана с олио тава. Намажете баничките с останалия сос и печете на 180 градуса в предварително нагрята фурна, до златист загар.
Банички с кайма и сос Бешамел хапнете, докато са още топлички.