Начин на приготвяне
Около килограм кайма се омесва с две яйца, две филии хляб, напоени в прясно мляко, нарязан лук. Овкусява се със сол, черен и червен пипер, чубрица.
Оформят се гнезда от кайма, поставят се върху намазнена тава на разстояние. В средата на гнездата се прави дупка и се чуква едно яйце.
Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна, а през това време правите соса, който по-късно ще добавите към гнездата.
В тенджера запържете брашното с маслото. Добавете прясното мляко и бъркайте до сгъстяване. Овкусете със сол, черен пипер, индийско орехче.
Когато гнездата са готови, добавете соса Бешамел към тях.
Печете гнездата от кайма със сос Бешамел на фурна за още десетина минути или докато сосът хване коричка и се посгъсти още.
Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа