Начин на приготвяне
Извадете маслото от хладилника поне час, преди да се захванете с направата на тези бисквитки. Трябва да е меко.
Сложете маслото в купа и го разбийте с миксер.
След това добавете последователно пудрата захар, ванилията и олиото.
Продължете разбиването с миксера.
Щом се получи гладък крем, започнете да прибавят кокосовите стърготини, царевичното нишесте и накрая брашното, първоначално бъркайки с шпатула.
Накрая доомесете масленото тесто за бисквитките с ръце.
Покрийте тавата на фурната с хартия за печене и включете фурната да загрява на 180 градуса.
От тестото оформете малки топчета с големина на орех, които леко сплескайте между дланите си.
Наредете бисквитите в тавата на разстояние една от друга, за да не слепнат при печене и сложете да се пекат за около 15 минути, докато леко порозовеят.
Готовите бисквити извадете от фурната и оставете да се охладят в тавата.
Докато са топли, са много крехки и не ви препоръчвам да ги местите.
Щом се охладят, разтопете шоколада в съд на водна баня, като прибавите към него прясното мляко и олиото.
Разбъркайте, и щом се получи гладък ганаш, потопете всяка бисквита първо в шоколада, а след това в кокосовите стърготини.
Половината потопих с бял шоколад, а останалите с черен.
От това количество продукти направих около 40 броя кокосови изкушения.
Наредете коледните сладки отново в тавата, за да стегне шоколада и след това може да им се насладите.
Светли и сладки празници с Коледни кокосови бисквитки!