Мусака с алабаш

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Мусака с алабаш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Заменете картофите с алабаш и ще останете очаровани от вкуса на мусаката"

Необходими Продукти

  • алабаш - 2 глави
  • кайма - 250 г
  • сол
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сушени зеленчуци - микс
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази мусака първо се почистват и белят главите алабаш.

След това се измиват и нарязват на кубчета, като картофите за мусака. Посоляват се, след което се слагат подправки. Разбъркват се. Към тях се добавя размитата с малко вода кайма и червен пипер.

Полива се с олиото, след това се добавя вода, която да покрие продуктите, и се пече до усвояване на водата.

Залива се с приготвена заливка от яйца и кисело мляко с прибавен настърган кашкавал.

Запича се само отгоре до желан загар.

Аз лично сервирах с кисело мляко и туршии.

Мусаката с алабаш е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: