Агнешко с червени чушки и вино

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
16/04/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо730
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Поръсете агнешкото месо с брашното.

Загрейте зехтина в тиган и изпържете агнешкото, докато стане кафяво на цвят. След това го извадете в тава за печене. В същата мазнина изпържете и лука заедно с чесъна, докато омекнат. След това ги прибавете при месото.

Поръсете месото с червения пипер и карамфил. Залейте с виното Риоха и агнешкия бульон. Прибавете дафиновите листа и мащерката и оставете сместа на огъня да къкри. Прибавете разполовени чушки.

Покрийте тавата с фолио и я сложете във фурната. Оставете ястието да се пече около 30 минути или докато месото омекне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар