Начин на приготвяне
Агнешките дреболии се измиват много добре.
Чревцата се измиват едно по едно, като всяко се мие на тънка струя вода, която трябва да тече през чревцето.
Слагат се да се сварят за 30 мин при периодично отпенване.
Черният дроб се вари отделно. След сваряване, водата се изхвърля и дреболии се оставят да изстинат. Нарязват се на ситно.
Булото се измива много добре и се накисва в подсолена вода, за да се премахне кръвта.
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно.
Задушава се в сгорещено олио за 10 мин, след което се прибавят дреболиите.
Пържат се 10 мин при продължително бъркане, след което се прибавя оризът, който е измит до бистра вода.
Плънката се запържва 10 мин при продължително бъркане, след което се сваля от котлона.
Прибавя се ситно нарязаният пресен джоджен, сух джоджен, черен пипер и сол.
Разбърква се и се изсипва в тавата, в която ще се пече.
Залива се с 3 ч.ч. топла вода и се разбърква.
Отгоре се завива с булото.
Оставя се 30 мин, след което дроб сарма по турски се пече в предварително загрята фурна 30 мин на 180 градуса.