Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Тортичка с бишкоти и млечен шоколад

Тортичка с бишкоти и млечен шоколад

ЕлинкаЕлинка
Новак
1619935
Тортичка с бишкоти и млечен шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Страхотна тортичка с богат шоколадов вкус. Вижте как да си я приготвите"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 400 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 80 г
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • млечен шоколад - 100 г
  • масло - 200 г
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започва се с приготвянето на крема.

Разбиват се яйцата, захарта и ванилията и към тях се прибавят постепенно прясното мляко и 1 с.л. брашно.

Готовата смес се прехвърля в дълбока тенджера и се вари на умерен котлон до сгъстяване.

Когато кремът вече е сгъстен, се маха от котлона, прибавя се шоколадът на малки парченца и отново се връща на котлона. Бърка се докато шоколадът се разтопи и смеси хубаво.

Идва ред и на маслото, което се прибавя веднага, след като е свалена тенджерата от котлона (маслото трябва да е студено).

Разбива се отново кремът и така вече се получава страхотният вкус на този шоколадов крем.

За направата на бишкотената торта е нужна тава с падащо дъно от 21 см.

Облепят се хубаво дъното и стените на тавата със стреч фолио и се редят бишкотите, като се потапя всяка една в прясно мляко. Всяка една дупчица трябва да е покрита с бишкоти, за да не се разтече кремът (редят се бишкоти и около стените на тавата).

Изсипва се всичкият крем, разнася се хубаво и отново се редят бишкоти.

Покрива се отгоре с фолиото и тортата се оставя в хладилник за 1 нощ.

На сутринта тортата се обръща върху подходящ поднос/съд и се измазва със сметана. Ако желаете, можете да я залеете и с разтопен на водна баня шоколад.

Тортичката с бишкоти и млечен шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: