Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата, ванилията, маслото, 2 с.л. захар и брашното до гладка смес.
Разпределяме я на дъното на тавичка, покрита с хартия за печене. Прибираме в хладилника за 15 минути.
През това време в купа разбиваме останалата захар, крема сиренето и лимоновия сок.
Разтваряме нишестето във водата и го добавяме в сместа. Изваждаме тавичката, в която сме поставили основата, от хладилника, и изсипваме отгоре сместа.
Заглаждаме и поставяме във фурната. Печем на 180 градуса около 20-25 минути. Изваждаме и оставяме да се охлади за 2-3 часа.
След това разтопяваме шоколада с маслото и при непрекъснато бъркане добавяме водата. Изсипваме и разпределяме глазурата върху охладения сладкиш. Заглаждаме и прибираме в хладилника за 1 час.
В купа смесваме крема сиренето, пудрата захар и ванилията, разпределяме върху глазурата.
Прибираме в хладилника за една нощ да се стегне напълно. При сервиране, когато нарежем готвата крем пита на парчета, отгоре върху крема поставяме равномерно по малко сладко.