Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бърза торта с бишкоти, течен шоколад и сметана

Бърза торта с бишкоти, течен шоколад и сметана

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бърза торта с бишкоти, течен шоколад и сметана
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"При тортите поговорката Бързата работа - срам за майстора не важи - тук се казва бързата торта, бързо се изяжда"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 200 г Савоярди (24 бр.)
  • прясно мляко - 500 мл
  • крем шоколад
  • течен шоколад - 300 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • сметанов крем
  • течна сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 100 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • бисквити - 3 бр. Орео
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте течната сметана на пухкав крем, добавете заквасената сметана, пудрата захар и ваниловата захар, разбийте до еднородна пухкава смес.

Отделно в друга купа добавете шоколада и заквасената сметана, разбъркайте до еднородна смес.

В подходящ поднос започнете да редите 8 бр. бишкоти, като предварително ги потапяте за миг в прясното мляко (за част от секундата).

Наредените бишкоти, намажете обилно със шоколадовия крем, а после със сметановия, отново ред бишкоти, шоколадов крем и сметанов.

Завършвате с трети последен ред бишкоти, отново шоколадов и сметанов крем.

Декорирате тортата с останалия сметанов крем, като преди това сте я поръсили отгоре с натроените бисквитки [Орео.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: