Начин на приготвяне
Разбиват се с миксер яйцата със захарта до побеляване. Добавя се водата - разбиваме, сипва се олиото и ванилията, отново се разбърква и накрая брашното добавено на два пъти и разбъркано с бакпулвера на гладка кексова смес.
Отделя се от кашата една чаена чаша. Разбърква се с какаото добре. В намазана с олио форма и поръсена с брашно сипваме част от бялата смес. Върху нея с лъжица поставяме кръгчета с какаото, покрива се с бяла смес и така се редува докато тестото привърши.
Шоколадът се нарязва с нож на парченца и се поръсва кексът. Печем в загрята фурна 170 градуса около 40 минути - проба с клечка за зъби да излезе суха.
Изважда се и охлаждаме кекса. Може да се поръси с пудра захар или с белтъчна глазура. Да ви е сладко с кафето!