Начин на приготвяне
Обелете и настържете морковите на ситно ренде. Разбийте яйцата със захарта и олиото.
Добавете орехите, подправките и пресятото брашно с бакпулвера.
Разбъркайте, добавете морковите и пак разбъркайте.
Печете при температура 165 градуса до готовност в две форми с диаметър 18 см (аз пекох в правоъгълни форми 19х13).
Охладете блатовете на решетка, увийте ги във фолио и приберете в хладилник за една нощ.
Обелете портокалите и ги нарежете, като отстранете костилките и тънките им ципи.
Смелете всичко с блендер (до желаната консистенция). Изсипете в тенджера, добавете нишестето и захарта. Гответе, като разбърквате, докато се сгъсти. Охладете напълно.
На следващия ден пригответе кремовете.
Смесете заквасената сметана със захарта, оставете за половин час, за да се стопи захарта и разбийте за малко с миксер.
В друга купа разбийте маскарпонето и сметаната с пудрата захар и прехвърлете сместа в пош.
Разрежете блатовете на две, покрийте всеки блат със заквасената сметана, след това с крема от маскарпоне направете страни по обиколката на тортата и напълнете със сместа от портокали (вижте снимката).
Сглобете тортата, без да я покривате с крема от маскарпоне отгоре.
Приберете морковената торта в хладилник за 2-4 часа.
След това покрийте тортата от всички страни с крема от маскарпоне и я украсете с портокалови корички.
Морковената торта с орехи и портокали е готова.
Коментари