Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават на ситно с точилка или се смилат и сипват в купа.
Добавя се разтопено масло и ванилия с аромат на ром, разбърква се и с лъжица се притиска към дъното на тавичка със свалящи стени.
Печем блата на 180 градуса за 10 минути и охлаждаме.
В касерола се разбива с миксер киселото мляко, заквасена сметана и захарта.
Отделно се разбива сладката сметана до меки връхчета и сипваме в киселото мляко, прибавят се и парченца от нарязани ягоди.
Приготвя се един желатин по указание на опаковката, като се разбърква с 4 с. л. студена вода, оставя се да желира, после се разтопява за 15 секунди в микровълновата, леко се охлажда и сипваме в крема.
Разбърква се добре и сипваме отгоре блата.
Бисквитките Орео се начупват на парченца и се набождат в крема, после отгоре се минава с вилица да се скрият.
Останалите ягодки се нарязват на парченца и с тях се украсява чийзкейкът във формата на цвете.
Приготвя се втория желатин по същия начин, като се разтопи с четка се намазват ягодите, за да запазят свежия си вид.
Оставя се в хладилник да стегне поне 4 часа, ако бързате може и във фризер, но после оставете във хладилника.
Сваля се рингът, поставя се в чиния. Поднасяме украсен отгоре с листа мента. Да ви е сладко!
Млечният ягодов чийзкейк е готов.