Начин на приготвяне
Накисваме кашуто в купа с вода за 1 час, като водата трябва да покрива ядките.
Накисваме почистените от костилките фурми в друга купа с вода (отново да са покрити догоре) за 20 минути.
В блендер смиламе бадемите и след като са смлени, добавяме отцедените от водата фурми и смесваме още малко.
Взимаме купички по желание и ги покриваме плътно с прозрачно фолио. От сместа с фурмите и бадемите си отделяме с ръка количество, колкото да покрие дъното на купичките - точно както бисквитената подложка при стандартен чийзкейк.
Поставяме отделеното количество смес в покритата с фолио купичка и го притискаме хубаво. Поставяме купичките с подложките за 30 минути във фризера.
В блендер смиламе отцедените от водата, ядки кашу до каша. Добавяме в блендера ягодите, лимоновия сок, кленовия сироп, бадемовото мляко и солта и смиламе много добре.
Накрая сипваме и разбъркваме за още 2 минути.
Изваждаме купичките и насипваме сместа в тях. Връщаме ги във фризера за около 2 часа.
Добре е да ги извадим поне 20 минути преди консумация.
Можем да ги сервираме украсени с ягоди.