Кето кокосови макарони

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Кето кокосови макарони
Снимка: Валерия
1 / 2
02/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Вкусни кето кокоски, с които да подсладите сутрешното кафенце"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 брой, L размер
  • кокосово мляко - 200 мл от консерва
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • кокосово брашно - 20 г
  • кокосови стърготини - 110 г
  • подсладител - 50 г /равно на 50 г захар/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосовото мляко трябва да е на стайна температура. Ако е било в хладилник, го сложете на водна баня, докато стане кремообразно.

В купа смесете всичко без кокосовите стърготини и разбийте с бъркалка, не с миксер.

Накрая прибавете кокосовите стърготини и разбъркайте с шпатула. В началото сместа е малко рядка, това е нормално. Готовата смес приберете в хладилника за 10 минути.

Пригответе си тава, покрита с хартия за печене. Ще ви трябва шприц с широк накрайник като за тулумбички. С него оформете кокоските. Така стават рошави. Може да оформите и като топчета или купчинки с лъжица.

Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 25 минути. Но това време е относително и според фурната. Моята е газова и пече различно. Наблюдавайте ги. Щом покафенеят по ръбчетата отгоре, са готови.

Готовите макарони оставете да изстинат. По желание гарнирайте с малко разтопен натурален шоколад. Излизат 18 броя.

Кето кокосовите макарони са готови.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: