Начин на приготвяне
Кокосовото мляко трябва да е на стайна температура. Ако е било в хладилник, го сложете на водна баня, докато стане кремообразно.
В купа смесете всичко без кокосовите стърготини и разбийте с бъркалка, не с миксер.
Накрая прибавете кокосовите стърготини и разбъркайте с шпатула. В началото сместа е малко рядка, това е нормално. Готовата смес приберете в хладилника за 10 минути.
Пригответе си тава, покрита с хартия за печене. Ще ви трябва шприц с широк накрайник като за тулумбички. С него оформете кокоските. Така стават рошави. Може да оформите и като топчета или купчинки с лъжица.
Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 25 минути. Но това време е относително и според фурната. Моята е газова и пече различно. Наблюдавайте ги. Щом покафенеят по ръбчетата отгоре, са готови.
Готовите макарони оставете да изстинат. По желание гарнирайте с малко разтопен натурален шоколад. Излизат 18 броя.
Кето кокосовите макарони са готови.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия