Начин на приготвяне
Ползвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.
За вариант без млечни сменете кравето масло с кокосово. Крема сиренето заменете с 60 мл кокосово мляко от консерва на стайна температура. Ако не обичате кокосово брашно, може да го замените с 50 - 60 г бадемово брашно.
Разделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците прибавете крема сиренето и разбийте с бъркалка, може и миксер. Добавете останалите съставки и отново разбъркайте. Получава се много гъста смес.
Разбийте белтъците на сняг. След това ги прибавете към другата смес и объркайте с шпатула.
Намажете формите за мъфини с масло. Сипете от сместа, като си оставите по 1 лъжица за отгоре. Нарежете ягодките на дребно и наредете парченца във всяко кексче. Отгоре разпределете останалата смес.
Пекох кето мъфините в еър фрайъра на програма bake. Първо 7 минути на 170 градуса и после още 8 минути на 160 °C.
Във фурната може да ги изпечете на 180 °C за около 20-25 минути. Наглеждайте ги. Моята фурна е газова и пече различно.
Излизат 6 малки кексчета. Ако искате повече кето кокосови кексчета с ягоди, увеличете количествата.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия