Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел охлюви с ябълка и тиква

Щрудел охлюви с ябълка и тиква

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Щрудел охлюви с ябълка и тиква
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
02/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Страхотни малки щруделчета с тиква и ябълка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • тиква - 200 г
  • ябълки - 2 бр. настъргана
  • захар - 8 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч. за поръсване
  • масло - за намазване
  • пудра захар - за поръсване, по желание
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде.

Тиквата също настъргваме на ренде.

В купа смесваме двете съставки, като прибавяме и захарта, канелата и смлените орехи.

Вземаме една кора, поръсваме с олио и по дължината разпределяме готовата смес.

Навиваме на руло, а след това оформяме на охлюв.

Нареждаме в тава, намазваме отгоре с маслото, което е разтопено, и поставяме във фурната да се печат.

Вадим, когато са готови щруделите, и поставяме върху решетка да се охладят.

Поръсваме по желание с ванилова пудра захар.

Щрудел охлювите с ябълка и тиква са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесни
03.01.2023 09:14