Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с чушки, домати и бекон

Фусили с чушки, домати и бекон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Фусили с чушки, домати и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • фусили - 350 г
  • рикота - 200 г
  • пармезан - 100 г
  • бекон - 150 г
  • чушки - 6 бр., изпечени
  • домати - 1/2 буркан, белени
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 4 с.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • масло - за тавичката
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина, след като омекне се прибавят нарязани на ивички чушки, доматите, босилекът и мащерката.

Сметаната и намачканото сирене се смесват и разбъркват, прибавя се и беконът.

Пастата се вари според указанията на опаковката, отцежда се и се добавя към сместа. Разбърква се добре и се прехвърля в намаслена тавичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: