Икономичен крем карамел в тавичка
Ekonomičan krem karamel u posudi za pečenje
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Икономичен крем карамел в тавичка

Икономичен крем карамел в тавичка

ЛюдмилаЛюдмила
Готвач
3023k6592k3
Икономичен крем карамел в тавичка
Снимка: Людмила
1 / 2
07/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Любимият крем карамел за големи гладници"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате кремовете в големи количества, опитайте този крем карамел в тава.

В тавичка се карамелизира захар, няколко чаени лъжички. Млякото се загрява.

Слага се останалата захар и ванилия и се бърка, докато се стопи захарта. Яйцата се развиват с телена бъркалка и се прибавят към млякото. Тази смес се изсипва върху карамела.

Тавичката се поставя в малко по голяма тава със студена вода и се пече на тази водна баня и на температура на фурната от 160-170 градуса до готовност.

Резултатът е стегнат и без шупли крем карамел!

Икономичен крем карамел в тавичка е готов да похапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: