Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свински късчета с манатарки и праз

Свински късчета с манатарки и праз

Свински късчета с манатарки и праз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
09/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Вкусни и крехки свински късчета, перфектно комбинирани с гъбки и праз"

Необходими Продукти

  • свинско месо от бут - 500 г
  • манатарки - 300 г
  • печурки - 200 г
  • праз - 2 стръка
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на подходящи късчета.

Почистете праза и лука, нарежете и тях. Нарежете и почистените гъби.

В подходящ съд за готвене сложете месото и добавете олиото. Гответе 15 минути, като разбърквате от време на време.

Прибавете гъбите и зеленчуците. Добавете червения пипер. Разбъркайте и похлупете с капак.

Налейте виното.

Гответе на бавен огън до готовност, като разбърквате междувременно.

В края на готвенето, овкусете пърженото свинско със сол и черен пипер.

Свинските късчета с манатарки и праз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: