Начин на приготвяне
Днес ви предлагам да приготвите ориз с гъби за много кратко време. А именно в мултикукъра под налягане.
Този уред е отличен помощник на заетите домакини, като намалява времето за готвене на ориз наполовина.
За целта е необходимо да си приготвите всички продукти.
Нарежете лука, морковите и гъбите.
Включете уреда на програмата Brown и сложете олиото. Тази програма позволява да задушите зеленчуците при отворен капак, като разбърквате периодично с подходяща за уреда лъжица.
Прибавете първоначално лука и морковите и ги задушете за кратко.
След това добавете гъбите. Запържете и тях. Добавете също всички подправки и сол на вкус.
Щом гъбите омекнат, прибавете ориза, предварително измит. Запържете го, докато стане прозрачен и налейте 2 1/2 ч. ч. горещ зеленчуков бульон или вода.
След това изключете програмата brown, затворете капака на мултикукъра и го настройте на програма Rice (ориз).
Тази програма е под налягане и съответно изисква капакът да е затворен и заключен, а времето за сготвянето на ориза е само 9 минути.
След свършване на програмата, изпуснете налягането на уреда, отворете капака и остава само да поръсите ястието със ситно нарязан пресен магданоз и да сервирайте.
Оризът с гъби в мултикукър е готов.