Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с гъби в мултикукър

Ориз с гъби в мултикукър

Ориз с гъби в мултикукър
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"В мултикукъра може да си приготвите вкусни и лесни ястия бързо и практично"

Необходими Продукти

  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 2 1/2 ч.ч. или вода
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви предлагам да приготвите ориз с гъби за много кратко време. А именно в мултикукъра под налягане.

Този уред е отличен помощник на заетите домакини, като намалява времето за готвене на ориз наполовина.

За целта е необходимо да си приготвите всички продукти.

Нарежете лука, морковите и гъбите.

Включете уреда на програмата Brown и сложете олиото. Тази програма позволява да задушите зеленчуците при отворен капак, като разбърквате периодично с подходяща за уреда лъжица.

Прибавете първоначално лука и морковите и ги задушете за кратко.

След това добавете гъбите. Запържете и тях. Добавете също всички подправки и сол на вкус.

Щом гъбите омекнат, прибавете ориза, предварително измит. Запържете го, докато стане прозрачен и налейте 2 1/2 ч. ч. горещ зеленчуков бульон или вода.

След това изключете програмата brown, затворете капака на мултикукъра и го настройте на програма Rice (ориз).

Тази програма е под налягане и съответно изисква капакът да е затворен и заключен, а времето за сготвянето на ориза е само 9 минути.

След свършване на програмата, изпуснете налягането на уреда, отворете капака и остава само да поръсите ястието със ситно нарязан пресен магданоз и да сервирайте.

Оризът с гъби в мултикукър е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: