Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми от гъби и ориз в мултикукар

Сарми от гъби и ориз в мултикукар

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Сарми от гъби и ориз в мултикукар
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
27/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
32

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • За плънката
  • гъби - 300 г
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зеленчуци - 2 с.л. сухи
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма съдинка си смесваме всички продукти в сурово състояние.

Праза нарязваме на дребно. Моркова настъргваме на ренде.

Измиваме си оризът в няколко води и го слагаме при останалите продукти. Поставяме и гъбите, които нарязваме на късчета.

Овкусяваме със зехтина и разбъркваме всичко добре.

След като плънката ни е готова, започваме да си завиваме сармите.

Това става, като в средата на самия лист поставяме от сместа и завиваме първо от двата края и след това другите два.

Готовите зелеви сарми подреждаме в мултикукъра и заливаме с водата, която трябва да сме кипнали предварително.

Мултикукърът включваме на програма Stew за 1 час.

След като изтече това време, уредът се изключва и сърмите от гъби и ориз в мултикукар са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: