Начин на приготвяне
В голяма съдинка си смесваме всички продукти в сурово състояние.
Праза нарязваме на дребно. Моркова настъргваме на ренде.
Измиваме си оризът в няколко води и го слагаме при останалите продукти. Поставяме и гъбите, които нарязваме на късчета.
Овкусяваме със зехтина и разбъркваме всичко добре.
След като плънката ни е готова, започваме да си завиваме сармите.
Това става, като в средата на самия лист поставяме от сместа и завиваме първо от двата края и след това другите два.
Готовите зелеви сарми подреждаме в мултикукъра и заливаме с водата, която трябва да сме кипнали предварително.
Мултикукърът включваме на програма Stew за 1 час.
След като изтече това време, уредът се изключва и сърмите от гъби и ориз в мултикукар са готови за консумация.