Каша от тиква

Каша от тиква
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Топла сладка каша от тиква за студените зимни дни"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 40 г
  • сол - голяма щипка
  • канела - 5 г
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да измием тиквата.

След това я режем наполовина, отстраняваме от средата семената, белим кората и я нарязваме на кубчета.

В съд изсипваме млякото и поставяме на котлона да се вари.

Когато млякото започне да кипи, поставяме в него тиква.

Поръсваме със сол и захар и добавяме канелата.

Разбъркваме готовата смес много добре.

Поставяме капака на тигана и оставяме да се вари, докато се разцепи на влакна.

След това добавяме и маслото, като разбъркваме до разтопяването му.

Кашата сервираме веднага след готвенето.

Кашата от тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: