Заешка Каша

Заешка Каша
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Почти като пилешката, ама двойно по-вкусна"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1/2 заек
  • пресен лук - 3 стръка (може и стар лук)
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • джоджен - пресен или сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате заека на порции, изкисвате месото в студена вода за около час.

Сипвате олио в тенджера и запържвате месото, като по-късно добавяте нарязания морков, чушка и лук.

Заедно отново ги запържвате, след което сипвате червения пипер и топла вода, колкото да се облее месото.

Варите докато се свари месото, като накрая разбърквате брашното в малко вода и сипвате на тънка струйка, докато получите желаната гъстота на кашата.

Заешката Каша е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: